Inkoper

Finance
NL Utrecht · Remote

Een fulltime positie in het centrum van Nederland

Apply now
February 27, 2023

De inkoopafdeling bij Ascom is de spil tussen Sales enerzijds en Operations & Services anderzijds. Het resultaat van deze inkoopafdeling beïnvloedt in belangrijke mate de kwaliteit en tijdigheid van de projectrealisatie en de serviceverlening.

Als jij interne en externe klanttevredenheid belangrijk vindt, wilt werken in een leuk en enthousiast team en in de gelegenheid bent om wekelijks een aantal dagen naar Kantoor Utrecht te reizen, dan is dit jouw kans.

Het betreft een fulltime functie.

Een inkijkje in je dagelijkse werkzaamheden

Als Inkoper werk je vraag-gestuurd. Interne opdrachtgevers benaderen de afdeling Inkoop wanneer ze een product of dienst willen inkopen. Het is jouw rol om de exacte vraag goed in kaart te brengen door wensen en eisen te inventariseren en specificaties uit te vragen. Vervolgens analyseer je data om individueel of samen met andere Inkopers een passend advies naar de interne klant uit te brengen.

Je wordt ingezet op verschillende projecten, de werkzaamheden zijn daardoor heel afwisselend. Enkele voorbeelden van werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het mede inrichten, optimaliseren en bewaken van inkoopsystemen, - procedures en -administratie;
 • Onderhandelen over, en afsluiten van, contracten voor de korte en middellange termijn;
 • Het beoordelen en rapporteren van leveranciersprestaties;
 • Het controleren, verwerken, archiveren en verzenden van bestellingen en orderbevestigingen;
 • Opstellen en plaatsen van inkoopopdrachten
 • Je bewaakt de levertijden en houdt zicht op het onderhanden werk;
 • Onderzoek doen naar leveringsmogelijkheden op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, productiemogelijkheden, markt- en capaciteitsontwikkelingen, leverbetrouwbaarheid, normen en certificering;

Bij Ascom…

Ben je zeker geen “nummer”, je bent een persoon met ambities en onderdeel van de Ascom familie.

Jij bent verantwoordelijk voor het succes in je eigen carrière en wij zijn er om jou daarmee te helpen binnen Ascom en dat doen we door:

 • je voldoende mogelijkheden te bieden om jezelf te ontwikkelen middels learning & development programma's. Daarnaast bieden we je tal van interne doorgroeimogelijkheden. 
 • samen te werken met een team van ervaren collega’s en specialisten om samengestelde doelen te kunnen bereiken.
 • door deel te nemen aan projecten binnen de afdeling, vaak in samenwerking met andere afdelingen en/of externe partijen.

Jij hebt het…

Een afgeronde MBO of HBO opleiding, met ervaring op een inkoopafdeling (of vergelijkbaar). Een financieel administratieve achtergrond is een pré

Skills die van jou een waardevolle Inkoper maken. Denk aan:

  • Kennis van administratieve processen en kennis van MS-office, met name Word en Excel
  • Affiniteit met ICT en techniek
  • Kennis van inkooptechnieken
  • Een zelfstandige en communicatieve werkhouding
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands & Engels)

  Hoe is het om bij Ascom te werken?

  We houden van uitdagingen en om dingen te bouwen waar we trots op zijn, vooral wanneer producten worden gebruikt voor levensreddende doeleinden. Iedereen bij Ascom doet ertoe en wordt zeer gewaardeerd. Bekijk enkele video's van medewerkers op onze carrièrepagina.

  Heb je interesse om met ons mee te doen? Hanane el Hayani (Head of Finance) en Patrick Bryson (Human Resources Manager) zijn geïnteresseerd in jou en zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Als je in de tussentijd vragen hebt, stel ze dan aan Hanane via: Hanane.elhayani@ascom.com

  Goed om te weten

  Hoewel we graag binnenkort een nieuwe collega zien, is onze aanpak om sollicitaties zorgvuldig te beoordelen en te overwegen.

  Voordat je bij ons in dienst treedt, vragen we om referenties en antecedentenonderzoek (bijv. VOG).

  Wij zijn…

  Een wereldwijde leverancier van oplossingen gericht op Healthcare ICT, mobiele workflow oplossingen, Safety & Security. Ons bedrijf, met hoofdkantoor in Zwitserland, strekt zich uit over 18 landen en ondersteunt de gezondheidszorg en de zakelijke markt al bijna 160 jaar door hen te voorzien van technologische communicatieoplossingen.

  Samen kunnen we een verschil maken in het leven van de mensen die profiteren van onze (zorg)technologie.

  Voor meer informatie over wat we doen: www.ascom.com

  Back to list Apply now