Test Lead - embedded software

Research & Development
SE Gothenburg · Remote not available

This job is no longer available.

June 14, 2022

På Ascom är vi stolta över vad vi gör, eftersom vi vet att vi gör skillnad. Från att aktivera och styra kliniska larmmeddelanden på sjukhus; stödja mobila personliga larmsystem i fabriker och industriella enheter; för att hålla människor och processer säkra och produktiva i butiker, hotell och vårdinrättningar runt om i världen tar vi upp några av samhällets viktigaste utmaningar.

Vi söker därför en Testledare med erfarenhet av mjukvarutest. Du kommer att vara en viktig del i sektionen för System Test inom Ascom’s globala R&D. I din roll kommer du att leda ett eller flera test team där dina kollegor mestadels finns på kontoret i Göteborg men också kollegor i andra länder. I våra projekt arbetar vi med flera av de viktiga teknikområdena inom life science och telekom. Som ett av få lab i Europa har vi ett komplett spektrum av trådlösa produkter inom teknikområden som Android, Dect, WiFi, 3G & 4G med 5G på ingång.

Vad kan Ascom erbjuda dig?

  • En global organisation att trivas och utvecklas i.
  • En arbetsplats där kvalitet och teamwork uppskattas och värdesätts.
  • Konkurrensmässiga förmåner och kollektivavtal (Teknikavtalet).
  • Goda möjligheter att växa och utvecklas.

 

Arbetsuppgifter

  •  Leda test team i en agil utvecklingsmiljö.
  •  Planera testinsatser med både automatiska och manuella inslag.
  •  Följa upp framsteg och/eller avvikelser och delta i projektens ”core team”.
  •  Delta i förbättringsarbetet där vi bl a jobbar med att öka automationsgraden i testprocessen. En viktig del är implementationen av Continous Integration.
  •  Säkerställa att labmiljö och testverktyg är uppdaterade inför testperioder.
  •  Samarbeta med kollegor och partners i Ascoms globala organisation.


Kvalifikationer 

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har kandidat- eller master-examen eller inom elektronik, IT, datorvetenskap, teknisk-fysik eller -matematik. Du har minst fem års erfarenhet av programvarutestning. I bagaget har du erfarenhet av programmering som används inom testområdet, ex. Java och Python samt kompetens inom agil utveckling och testautomatisering.

I den här rollen är det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Har du erfarenhet av testning inom sjukvårdssektorn eller telekomsektorn är det meriterande.

Erfarenhet av att leda team inom mjukvarutest och dokumenterad ledarskapserfarenhet

 

Vem är du?

Vi tror att du är en problemlösare med passion för programvarutestning och har ett öga för detaljer. Du är kvalitetsmedveten, eftersom våra produkter t ex används på sjukhus och är nära kopplade till att potentiellt rädda liv. Du trivs i ledarrollen och med att arbeta tillsammans med andra testingenjörer och utvecklare för att säkerställa att Ascoms system är utformade för tillförlitlighet, prestanda och kvalitet.

Vilka är vi?

Du kommer att arbeta inom en sektion som ansvarar för produkt- och systemtest av Ascoms radiobaserade produkter. Exempelvis telefoner, smartphones, basstationer och WiFi accesspunkter. För närvarande är vi cirka tio anställda och en handfull konsulter i Göteborg, samt kollegor utanför Sverige i Ascoms globala organisation. Inom System Test samarbetar vi på daglig basis med utvecklare, UX, projektledning mm. Beslutsvägarna är korta och vi får ofta ta ett End to End perspektiv när vi kvalitetssäkrar. Vi har en har en nästan jämn fördelning av kvinnor och män där vi också täcker in ett stort åldersspann med kompetenser från olika länder. Detta gör oss till ett till en stimulerande arbetsplats.

Ansökan 

Intresserad? Ansök gärna så snart som möjligt, urvalet sker löpande. Välkommen att skicka in din ansökan!

Back to list