ascom-image-

Het Ascom zorgplatform—zet de belofte van digitalisering om in echte, meetbare voordelen


Wat is het Ascom zorgplatform?

Het Ascom zorgplatform is een krachtig, open softwareplatform voor 'Integrated Workflow Intelligence', systemen, applicaties en mobiliteitsoplossingen. 

Wat doet het Ascom zorgplatform?

De software van het Ascom zorgplatform kan vitale parameters, alarmen en andere gegevens van apparatuur aan het bed in patiëntenkamers, intensive care units (ICU's) en operatiekamers (OK's) en andere afdelingen vastleggen. Bovendien kan de software gebeurtenissen en verzoeken van patiënten en klinisch personeel verwerken, en missiekritische informatie uit verschillende bronnen bijeenbrengen:

 • Patiëntmonitoren

 • Infusiepompen en andere medische apparatuur aan het bed

 • Verpleegoproepsystemen

 • ZIS/EPD-systemen

 • Spraak en tekst

 • Afbeeldingen en barcodes

De informatie wordt voortdurend geanalyseerd en als bruikbare data op een gecontroleerde, veilige manier gepresenteerd aan de juiste personen of systemen, op het juiste moment en de juiste plaats. Simpel gezegd wordt het potentieel van digitalisering volledig gerealiseerd door het platform. Het verwijdert obstakels door mobiele communicatie en samenwerking. 

Wat zijn de mogelijke voordelen van het Ascom zorgplatform?

 • Door zeker te stellen dat patiëntverzoeken en medische berichten op het juiste moment aan de juiste persoon worden doorgegeven, draagt het platform bij aan een rustiger omgeving en snellere respons op individuele patiëntgebeurtenissen.
 • Het zorgt ervoor dat artsen in een paar stappen op een efficiëntere manier en met minder zoektijd input kunnen geven en toegang hebben tot missiekritieke informatie die ze nodig hebben om prioriteiten te stellen en patiëntgerichte zorg te bieden. Gebeurtenissen, workflows en informatie worden in het systeem geregistreerd en gevolgd.
 • Hiermee kan het klinisch management hulpmiddelen beter bekijken, beheren en inzetten—
  wat leidt tot grotere kostenefficiëntie en patiënttevredenheid.

 

Op weg naar een digitaal ziekenhuis—een interview met Peter Bak, CIO bij Humber River Hospital  
 

Hoe activeer je het Ascom zorgplatform?

Individuele verpleegkundigen kunnen met de Ascom Myco smartphone toegang krijgen tot het platform en het daarmee gebruiken. Ook andere Ascom-handsets en zelfs niet-Ascom apparaten kunnen worden gebruikt. Maar de Ascom Myco is—omdat het een smart device is dat speciaal voor de zorg werd ontwikkeld—optimaal geschikt om alle mogelijkheden en voordelen van het platform te benutten.

Profiteer maximaal van uw digitaliseringsinvestering en neem vandaag nog contact op met de Ascom-vestiging bij u in de buurt.
 

Specifieke functies en kenmerken van de Ascom Myco 2 vereisen wellicht dat aanvullende Ascom-producten geïnstalleerd worden. 
De beschikbaarheid, configuratie en technische specificaties van Ascom-producten, -diensten en -oplossingen kunnen per land verschillen. Vraag de Ascom-vertegenwoordiger bij u in de buurt om meer informatie.