Mechanical Engineer

Research & Development
SE Gothenburg · Remote not available

This job is no longer available.

January 18, 2022

Som Mechanical Engineer med inriktning mot reliability har du som huvudsaklig uppgift att verifiera Ascoms nya produkters robusthet och användarvänlighet. Våra produkter används främst på marknader där mycket slitage är vanligt förkommande vilket innebär att mycket mekanisk verifikation behövs. 

I denna tjänst kommer du att ha ett varierande arbete med uppgifter både vid datorn och i labbet. För mekanisk testning finns gott om utrustning och labbutrymmen.

I samverkan med produktägare och projektledare kommer du att ta fram den kravspecifikation som testningen sker mot. Du kommer även att delta i prototyputveckling och uppföljning av dessa. Utöver ditt närmaste team kommer du att arbeta nära flera olika avdelningar i företaget, såsom Mekanik, Hårdvara, kvalitet, inköp, mm. 

Du har...

Tidigare erfarenhet av att läsa standarder, intresse för att utveckla testprocedurer och testmetodik samt goda rutiner att dokumentera resultat. Eftersom mycket verifiering behöver göras på fysiska produkter behöver du som person ha ett intresse/vana av att jobba i test/labbmiljö.

Det är meriterande om du har du en högskoleutbildning inom ett relevant ämne samt har CAD-vana (Creo). Har du kunskaper om olika plastmaterial och grundorsaksanalyser är det ett plus, och förståelse för mekanik och montage vid serieproduktion är även det en fördel. 

Flytande engelska i både skrift och tal är ett krav, svenska är starkt meriterande. 

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Här på Ascom

Är du inte bara en siffra, du är en medarbetare med ambitioner och det är viktigt för oss. Vi är här för att hjälpa dig att växa och utvecklas genom att:

  • Ge dig möjligheter till lärande och utveckling, genom interna möjligheter och att vara en del av globala och lokala initiativ och projekt. 
  • Ge dig en förstahandsupplevelse om hur det är att arbeta med innovativ teknik som ligger i framkant inom hälso-och sjukvårdsindustrin.
  • Göra verklig skillnad i arbetet som bidrar till samhället.

Vi är...

En global leverantör av lösningar med fokus på IKT för hälso-och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. Med ett huvudkontor i Schweiz sträcker sig verksamheten över 18 länder och har stött vårdbranschen i nära 160 år genom att förse dem med teknik som gör det möjligt för dem att stödja sina samhällen.

Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Om du vill veta mer du besöka oss på: www.ascom.com

Back to list