System Engineer Care

Professional Services
NL Utrecht

This job is no longer available.

March 15, 2023

Door jouw applicatiekennis en ervaringen in het implementeren van (medische) oproepsystemen weet je elk project tot een succes te brengen.

Je bent verantwoordelijk voor de technische implementatie van onze systemen. Je werkt samen in een projectteam waarbij je gemakkelijk schakelt tussen IT en zorg. Op het ene moment wissel je netwerkgegevens uit met de IT-afdeling, op het volgende moment test je de alarmopvolging met de eindgebruiker. Efficiënt en effectief. Daar waar het écht nodig is: in de gezondheidszorg.

Een inkijkje in je dagelijkse werkzaamheden

De techniek die ervoor zorgt dat er binnen een zorginstelling de juiste mensen op de juiste locatie aanwezig zijn bij een noodsituatie. Binnen de zorg speelt kritische communicatie een cruciale rol.

Als System Engineer draai jij mee in projecten waarbij onze communicatie- en software oplossingen bij zorginstellingen worden geïmplementeerd. Jouw verantwoordelijkheid ligt bij de technische implementatie van een project. Jij verzorgt de installatie van onze software, richt deze optimaal in en test het geheel door en door. Je bent vanaf het begin nauw betrokken bij een project en pakt de technische regie. Je werkt samen met een Projectmanager, Project Engineer en andere Engineers om kennis uit te wisselen.

Jouw projecten zijn succesvol, doordat:

 • jouw expertise ligt in de technische details, de inrichting van het systeem en het testen van onze totaal oplossingen
 • jij het aanspreekpunt bent voor het project bij onze klanten
 • je de voortgang borgt en regelmatig rapporteert over de voortgang van het project
 • jij klanten voorziet van de juiste instructies over het gebruik van het systeem en de geleverde oplossing
 • je proactief samenwerkt met klanten op locatie om invulling te geven aan de inrichting van onze applicaties.
 • je analytisch te werk gaat bij eventuele verstoringen of systeemfouten. Op locatie neem jij de verantwoordelijkheid om de juiste gegevens aan te leveren

Als System Engineer zit je het ene moment aan tafel met je Projectmanager en het andere moment voer je een telefoongesprek met een IT-specialist, de Zorgmanager, de service organisatie of een Accountmanager. Samen met je collega’s vorm je een team en zetten jullie alles op alles om een projecten goed en tijdig te realiseren.

Bij Ascom…

Ben je zeker geen “nummer”, je bent een persoon met ambities en onderdeel van de Ascom familie. Jij bent verantwoordelijk voor het succes in je eigen carrière en wij zijn er om jou daarmee te helpen binnen Ascom. Dit doen we door je voldoende mogelijkheden te bieden om jezelf te ontwikkelen middels learning & development programma's. Daarnaast bieden we je tal van interne doorgroeimogelijkheden. Maar geloof ons vooral niet direct op ons woord, vraag het gerust bij een van de collega’s die hier soms al meer dan 20 jaar werken!

Jij hebt het…

Een MBO of HBO-diploma in technische richting op zak. Bijvoorbeeld IT of Informatica. Skills die van jou een ijzersterke System Engineer maken of de bereidheid deze te ontwikkelen. Denk aan:

 • 1 tot 3 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie.
 • ervaring met het integreren van medische apparatuur (e.g. HL7, OAP), information systems (EPD, HIX) of gebruikers management (LDAP, Active directory)
 • kennis van Windows server omgevingen, VM oplossingen, en SQL databases.
 • handigheid met software-tools, zodat je mee kunt in het Operations-proces
 • kennis van ICT architecturen. Elke klant is anders, maar jij hebt snel het overzicht.
 • ervaring met het maken en lezen van high- en low level designs
 • een sterke, stressbestendige persoonlijkheid. Jij laat je niet uit het veld slaan en durft beslissingen te nemen.
 • een zelfstandige en communicatieve werkhouding. Je pakt de regie en werkt graag samen.
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Hoe is het om bij Ascom te werken?

We houden van uitdagingen en om dingen te bouwen waar we trots op zijn, vooral wanneer producten worden gebruikt voor levensreddende doeleinden. Iedereen bij Ascom doet ertoe en wordt zeer gewaardeerd. Bekijk enkele video's van medewerkers op onze carrièrepagina.

Heb je interesse om met ons mee te doen? Marco van de Hoef (Head of Project Delivery Care) is in jou en ziet jouw sollicitatie graag tegemoet. Als je in de tussentijd vragen hebt, stel ze dan aan Marco via marco.vandehoef@ascom.com

Goed om te weten

Hoewel we graag binnenkort een nieuwe collega zien, is onze aanpak om sollicitaties zorgvuldig te beoordelen en te overwegen. Voordat je bij ons in dienst treedt, vragen we om referenties en antecedentenonderzoek (bijv. VOG).

Wij zijn…

Een wereldwijde leverancier van oplossingen gericht op Healthcare ICT, mobiele workflow oplossingen en Safety & Security. Ons bedrijf, met hoofdkantoor in Zwitserland, strekt zich uit over 18 landen en ondersteunt de gezondheidszorg en de zakelijke markt al bijna 160 jaar door hen te voorzien van technologische communicatie oplossingen.

Samen kunnen we een verschil maken in het leven van de mensen die profiteren van onze (zorg)technologie.

Voor meer informatie over wat we doen: www.ascom.com

Back to list