Het verhaal achter de Ascom Myco

Meer tijd voor iedere patiënt

Eigenlijk is het verhaal achter de Ascom Myco heel simpel. Eerstelijns zorgverleners vertelden ons steeds maar dat ze apparatuur wilden die hen meer tijd met de patiënten zou geven. En wanneer we hen vroegen hoe we dat zouden kunnen realiseren, kwamen er drie hoofdeisen op tafel:

  • De mogelijkheid hebben om alarmen en patiëntinformatie rechtstreeks op een persoonlijke handset te ontvangen.
  • In staat zijn om taken zonder onderbreking te voltooien—vooral wanneer blijkt dat een collega al gereageerd heeft.
  • Een werkplek waar informatie bij het personeel komt, in plaats van omgekeerd; een werkplek waar minder tijd aan informatie zoeken, en meer tijd aan patiënten kan worden besteed.

R&D in de echte wereld

Vervolgens gingen we aan het werk en raadpleegden we ICT-experts en ziekenhuismanagers. Maar de meeste tijd brachten we door op de werkvloer. Urenlang schaduwden we verpleegkundigen en artsen, die we op de voet volgden om hun realiteit aan den lijve te ondervinden. We deden veel leerzame ervaringen op—die we allemaal in de Ascom Myco stopten.

Het device combineert diverse functies in één duurzame en ergonomische handset. Het is een Android smartphone die speciaal ontwikkeld is voor de zorg. Maar het is ook een control hub voor het Ascom zorgplatform, waarmee gebruikers alarmen van medische apparatuur, verpleegoproepen, klinische gegevens, taaktoewijzingen, etc. kunnen ontvangen en verwerken. Bovendien ondersteunt hij een steeds groter aantal op maat gemaakte apps voor de zorg. En nu, met de tweede generatie Ascom Myco, krijgen gebruikers toegang tot duizenden apps via Google Play.  

De helden van de gezondheidszorg

Eerstelijns zorgverleners zijn de vaak miskende helden van de gezondheidszorg. Ze verdienen onze dank—en de beste hulpmiddelen die technologie te bieden heeft. Met de Ascom Myco is missiekritieke informatie eindelijk net zo mobiel als de eerstelijns zorgverleners die de informatie nodig hebben. Vanaf nu kunnen zorgverleners informatie bekijken, actualiseren, delen, uitwisselen en verwerken—en dat allemaal op één mobiel apparaat. Het is een indrukwekkend verhaal over technische innovatie. En een prachtig voorbeeld hoe ICT kan bijdragen aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.

Ascom Myco – waar zorgverleners over de hele wereld op vertrouwen.
 

Achter de schermen – de ontwikkeling van Ascom Myco.

Specifieke functies en kenmerken van de Ascom Myco 2 vereisen wellicht dat aanvullende Ascom-producten geïnstalleerd moeten worden. 
De beschikbaarheid, configuratie en technische specificaties van Ascom-producten, -diensten en -oplossingen kunnen per land verschillen. Vraag een Ascom-vertegenwoordiger bij u in de buurt om meer informatie.