Lösningsdesigner

Research & Development
SE Gothenburg · Remote

Vill du vara med och forma framtidens kommunikationslösningar inom sjukvården? Då kanske du är vår nya medarbetare!

Apply now
October 18, 2021

Just nu söker vi en teknikintresserad och kundfokuserad person som vill vara en del av Ascoms framgång i södra Sverige. Som lösningsdesigner kommer du att arbeta i ett team kring kunden. Tillsammans med säljare, leverans- och supportteam skall ni tillsammans realisera den lösning som efterfrågas av kunden. Detta gör du genom att ta fram nulägesbeskrivningar och målbilder såväl som att du skapar, dokumenterar system- och lösningsarkitektur.

 

Dina dagar kommer bestå av...

  • Att förstå kundens lösningar och utmaningar och utifrån detta hitta lämpliga lösningar utifrån Ascoms portfolio tillsammans med Ascoms lösningsavdelning.
  • Skapa lång- och kortsiktiga planer för den enskilda kundens lösningar samt ge stöd och råd för utveckling av de tekniska plattformarna.
  • Aktivt samarbeta och medverka i kundteamet för region syd.
  • Resa ut till kunder inom södra Sverige.

Du har...

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har relevant högskoleutbildning såsom högskole-/civilingenjör inom data, informationsteknik eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av IKT och lösningsdesign. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift är ett krav såväl som att inneha B-körkort.

Du har jobbat som lösningsdesigner och/eller säljstöd i några år och har gärna erfarenhet av serverlösningar, nätverksutrustning och telekommunikationssystem.

Det är meriterande med goda kunskaper inom virtuella servermiljöer, kliniska applikationer, mobila applikationer, telefonilösningar och fasta-/trådlösa nätverk. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt eller projektteam.

Du är...

En person med ett starkt eget driv, en vilja att utvecklas och att tillsammans med kundteamet lösa problem och utarbeta lösningar. Du skall tycka om att ha kundkontakt, ha en bra känsla för service och vara en god kollega. Du är en person som vågar ta ansvar och prova nya vägar, där du gärna också delar med dig av dina erfarenheter. Med tanke på de affärskritiska system vi levererar mot kund, är det av största vikt att du är kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt.

Här på Ascom…

 

Är du inte bara en siffra, du är en medarbetare med ambitioner och det är viktigt för oss. Vi är här för att hjälpa dig att växa och utvecklas genom att:

  • Främja din karriär genom lärande och utveckling, interna möjligheter och att vara en del av globala och lokala initiativ och projekt. Men ta inte vårt ord för det, fråga bara några av våra kollegor som har varit med oss i över 20 år!
  • Att ge dig en förstahandsupplevelse om hur det är att arbeta med innovativ teknik som ligger i framkant inom hälso-och sjukvårdsindustrin.
  • Göra verklig skillnad i arbetet som bidrar till samhället.

Vi är...

En global leverantör av lösningar med fokus på IKT för hälso-och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. Med ett huvudkontor i Schweiz sträcker sig verksamheten över 18 länder och har stött vårdbranschen i nära 160 år genom att förse dem med teknik som gör det möjligt för dem att stödja sina samhällen.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Om du vill veta mer om vad vi gör kan du besöka oss på: www.ascom.com

Back to list Apply now