Account Manager Enterprise

Sales
NL Utrecht

This job is no longer available.

January 15, 2024

Wij zijn… 

Ascom is een wereldwijde fabrikant en leverancier van communicatie- en mobiele workflowoplossingen. Ons bedrijf, met hoofdkantoor in Zwitserland, strekt zich uit over 19 landen en ondersteunt de gezondheidszorg en de zakelijke markt al bijna 160 jaar door hen te voorzien van technologie waarmee hiaten in de digitale informatievoorziening worden gedicht en optimale beslissingen mogelijk worden gemaakt.

Het Ascom Enterprise Platform is een uniek en compleet portfolio voor communicatie- en workflowoptimalisatie voor onder andere de industrie, overheid, hospitality en de beveiligingssector. Mobiele communicatie-, persoonsalarmering-, BHV- en veiligheidsoplossingen voor elke bedrijfsomgeving. 


Onze Visie
Wij geloven dat de beste beslissingen genomen kunnen worden als kritische informatie – overal en altijd – beschikbaar is! 


Wat ga je doen?

Als Account Manager binnen het Enterprise team help jij organisaties binnen de zakelijke markt met het oplossen van hun uitdagingen op het gebied van persoonlijke veiligheid en de continuiteit van het bedrijfsproces.

De verkooproute richting deze organisaties verloopt deels direct en deels indirect via onze businesspartners. Hierbij krijg je de verantwoordelijkheid over een aantal strategische eindklanten en onze huidige businesspartners. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe klanten en businesspartners, waarbij de focus ligt op de verkoop via het indirecte kanaal.

Je fungeert als het belangrijkste contactpunt voor onze bestaande klanten en businesspartners met de focus op het begrijpen van hun behoeften en het maximaliseren van het gebruik van het Ascom Enterprise Platform. Je bouwt en onderhoudt relaties voor de lange termijn waarbij je veel contact hebt met belangrijke stakeholders binnen het commerciele proces.

Meedenken en verder kijken dan de rest. Initiatief nemen en de klanten zo te adviseren dat zij echt de toegevoegde waarde ervaren van Ascom. Je bezoeken managen, weten wat er speelt en het gesprek aangaan. Kansen zien en grijpen, jij doet het. Een nee ombuigen naar een ja, jij kan het. Want sales, dat zit in je. De goede band met je klanten is daarbij altijd jouw vertrekpunt.

Dat laat je ook zien wanneer je:

 • jouw targets behaalt. Door slim en effectief je pipeline te managen, de juiste afspraken te maken en offertetrajecten slim te organiseren. Zowel voor kleine als grote deals;
 • de verbinding zoekt met jouw klanten en businesspartners. Jij weet als geen ander hoe je een wens vertaalt naar een concreet voorstel;
 • jouw regio laat groeien door het acquireren van nieuwe klanten en business partners;
 • meedenkt over nieuwe concepten en oplossingen. Zowel op tactisch en operationeel beslissend als op uitvoerend niveau;
 • al je klant- en projectgegevens haarscherp bijhoudt. Jouw klant- en projectgegevens in het CRM-systeem zijn altijd up-to-date en je geeft maandelijks een solide forecast af.


Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Jouw directe collega Account Managers, Sales Consultant, Inside Sales en het Channel Team staan voor jou klaar zodat jij goed voorbereid en met de beste oplossing bij de klant aan tafel zit. Het salesteam Enterprise wordt aangestuurd door Michel van Dijkhuizen. Michel geeft veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je bent ondernemer binnen je eigen rayon en krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Zo’n drie dagen per week trek je erop uit om je klanten te bezoeken en daarnaast kun je gewoon vanuit huis aan de slag. Voor de verbinding zal je ook zo’n 2 dagen op ons mooie kantoor in Utrecht Papendorp zijn voor diverse overleggen of afstemmingsmomenten. Je doet het tenslotte niet alleen maar je bent onderdeel van het totale team.

Wat heb je nodig?

 • HBO werk- en denkniveau.
  • Een trackrecord in sales, dat blijkt uit:
   • zo’n 3 à 7 jaar werkervaring met B2B sales in een werkomgeving waar ICT en/of techniek samenkomen;
   • aantoonbaar gerealiseerde doelstellingen en targets;
   • jouw ervaring met het opzetten van verkoopplannen, en multi-level, consultative- en solutionselling;
   • jouw kennis van de markt. Je weet wie je klanten zijn en hoe hun besluitprocessen werken;
   • jouw ijzersterke salesvaardigheden. Denk aan: Dealclosing, DMU management, relatiemanagement, presentatieskills, multi-levelcommunicatie, organisatie en planning en een scherp analytisch vermogen;
   • ervaring met B2B sales via het indirecte kanaal is een pre.
  • Die open, directe en gedreven persoonlijkheid met een flinke dosis humor, waardoor deuren als vanzelf voor je opengaan en mensen je graag over de drempel zien stappen.
  • Ondernemersinstinct, gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je kansen omzet in resultaat en je je altijd aan je afspraken houdt.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Of je nu een telefoontje pleegt of een mailtje schrijft: jij redt jezelf uitstekend.


WIJ geven JOU graag…

 • Hybride werkomgeving; je wisselt werken in ons prachtige kantoor af met thuiswerken.
 • Professionele ontwikkeling met ons internationale Learning & Development team naast lokale opleidingsmogelijkheden.
 • Doorgroeimogelijkheden om jouw loopbaan verder vorm te geven.
 • Het zicht op een duurzaam dienstverband binnen een prachtig bedrijf.
 • Een goed salaris dat past bij jouw kennis, kunde en ervaring.
 • Een auto van de zaak, die altijd voor je klaar staat.
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Aantrekkelijke bonusregeling.

Kortom: alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen


Hoe is het om bij Ascom te werken?

We bieden meer dan alleen een baan bij Ascom, we bieden een carrière met goede voorwaarden.

We houden van uitdagingen en om dingen te bouwen waar we trots op zijn, vooral wanneer producten worden gebruikt voor levensreddende doeleinden. Iedereen bij Ascom doet ertoe en wordt zeer gewaardeerd. Bekijk enkele video's van medewerkers op onze carrièrepagina.

Heb je interesse om met ons mee te doen? Michel van Dijkhuizen (Head of Sales Enterprise) is geïnteresseerd in jou en ziet jouw sollicitatie graag tegemoet. Als je in de tussentijd vragen hebt, stel ze dan aan Michel via michel.vandijkhuizen@ascom.com of telefonisch via 06-53 34 16 63

Samen kunnen we een verschil maken in het leven van de mensen die profiteren van onze technologie.

Back to list