Sales Consultant ziekenhuizen

Sales
NL Utrecht

This job is no longer available.

June 2, 2023

Wil jij graag dagelijks commercieel én inhoudelijk bezig zijn met mooie software en diensten voor de patiëntenzorg in een klinische omgeving? Dan is een functie als Sales Consultant bij ons wellicht iets voor jou!  Als onderdeel van ons verkoopteam sta je vooraan in ons bedrijf en verkoop je onze klinische oplossingen aan klanten in de gezondheidszorg.

Je hebt of verkrijgt gedetailleerde productkennis en een grondige kennis van de processen van de ziekenhuizen en weet door de juiste uitvraag een op maat gemaakte calculatie en offerte op te stellen. Hierbij ondersteun je het salesteam dat in de frontlinie actief zal zijn.

Als Sales Consultant weet je de juiste vragen te stellen om de behoefte van zorgorganisaties te inventariseren om een goed advies te kunnen geven. Hiervoor is binnen het team veel contact met de belangrijke stakeholders binnen de ziekenhuizen zoals de CIO, de CMIO, de CNIO, Klinisch Fysica en Klinische Informatici. Goed kunnen luisteren en doorvragen is essentieel. Je werkt graag samen met collega's om tot een succesvolle afronding van een traject te komen.

Hier bij Ascom…

Ben je zeker geen “nummer”, je bent een persoon met ambities en onderdeel van de Ascom familie. Jij bent verantwoordelijk voor het succes in je eigen carrière en wij zijn er om jou daarmee te helpen binnen Ascom en dat doen we door:

 • je voldoende mogelijkheden te bieden om jezelf te ontwikkelen door middel van onze learning & development programma's (we bieden de mogelijkheid voor het volgen van interne en externe cursussen en trainingen).
 • je de mogelijkheid te bieden om een ondersteunende en coördinerende rol in te vervullen.
 • samen te werken met een team van ervaren collega’s en specialisten om samengestelde doelen te kunnen bereiken.
 • impact te hebben op de tevredenheid van ons klanten.
 • je voorop te laten lopen bij de technologische ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in het algemeen en de ziekenhuiszorg in het bijzonder.

We zoeken iemand die...

Een HBO opleiding in een commerciële en/of gezondheidszorg technische richting heeft voltooid en ten minste 3 jaar ervaring heeft als consultant binnen de zorg-ICT. Je hebt dit bij voorkeur opgedaan binnen het ziekenhuis domein of in een technologisch gedreven zorgomgeving. Heb je een verpleegkundige achtergrond, sterke affiniteit met ICT en commercieel vaardig, ook dan zijn wij geïnteresseerd in jou!

Verder heb je…

 • Kennis van zorgcommunicatie, medische techniek en ziekenhuisinformatie systemen
 • basiskennis van Windows server omgevingen, VM oplossingen, en SQL databases.
 • handigheid met software-tools (CRM), zodat je mee kunt in het Sales-proces
 • kennis van ICT architecturen. Elke klant is anders, maar jij hebt snel het overzicht.
 • ervaring met het maken en lezen van high- en low level designs
 • een flinke dosis analytisch denkvermogen
 • een sterke, stressbestendige persoonlijkheid. Jij laat je niet uit het veld slaan en durft beslissingen te nemen.
 • een zelfstandige en communicatieve werkhouding. Je pakt de regie en werkt graag samen in teamverband.
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Hoe is het om bij Ascom te werken?

We houden van uitdagingen en om dingen te bouwen waar we trots op zijn, vooral wanneer producten worden gebruikt voor levensreddende doeleinden. Iedereen bij Ascom doet ertoe en wordt zeer gewaardeerd. Bekijk enkele video's van medewerkers op onze carrièrepagina.

Heb je interesse om met ons mee te doen? Frank Peek (Head of Sales en Business Teamlead Cure) is geïnteresseerd in jou en ziet jouw sollicitatie graag tegemoet. Als je in de tussentijd vragen hebt, stel ze dan aan Frank via frank.peek@ascom.com of telefonisch via 06-53 47 93 82

Goed om te weten

Hoewel we graag binnenkort een nieuwe collega zien, is onze aanpak om sollicitaties zorgvuldig te beoordelen en te overwegen. Voordat je bij ons in dienst treedt, vragen we om referenties en antecedentenonderzoek (bijv. VOG).

Wij zijn…

Een wereldwijde leverancier van oplossingen gericht op Healthcare ICT en mobiele workflow oplossingen. Ons bedrijf, met hoofdkantoor in Zwitserland, strekt zich uit over 18 landen en ondersteunt de gezondheidszorg al bijna 160 jaar door hen te voorzien van technologie waarmee ze hun gemeenschappen kunnen ondersteunen.

Samen kunnen we een verschil maken in het leven van de mensen die profiteren van onze technologie.

Voor meer informatie over wat we doen: www.ascom.com

Back to list