System Engineer

Professional Services
NL Utrecht, NL Netherlands - All Regions

Door jouw applicatiekennis en ervaringen in het implementeren van (medische) systemen weet je elk project tot een succes te brengen

Hae työpaikkaa
28. toukokuuta 2024

We zijn…

Ascom is een internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele workflowoplossingen voor de gezondheidszorg en de zakelijke markt. Met ons hoofdkantoor in Zwitserland en aanwezigheid in 18 landen, ondersteunen we de zorg al 160 jaar met onze technologie. Hiermee stellen wij de gezondheidszorg in staat om de best mogelijke zorg aan te bieden.

 

Onze systemen worden in 12.000 verschillende ziekenhuizen over de wereld gebruikt en hiermee verwerken zij meer dan 800 miljoen alarmen per jaar (meer dan 2 miljoen alarmen per dag!). Onze oplossingen hebben een positieve invloed op levens van mensen die in deze ziekenhuizen of zorginstellingen verblijven.

We hebben grote ambities om te groeien en we hebben jou daarbij nodig!


Wat ga je doen?

Wil jij een bijdrage leveren aan de realisatie van een stille IC en het verlichten van de werkdruk voor zorgmedewerkers? Heb jij een passie voor technologie die ervoor zorgt dat in noodsituaties de juiste mensen op de juiste plaats zijn in de zorg?

Als System Engineer speel je een essentiële rol in projecten waarbij onze communicatie- en softwareoplossingen worden geïmplementeerd in ziekenhuizen. Jouw verantwoordelijkheid strekt zich uit tot de volledige technische implementatie van het project. Van de installatie van onze software tot het optimaliseren van de configuratie en het grondig testen van het systeem, jij zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Je bent vanaf het begin nauw betrokken bij het project en neemt de technische leiding.

Samenwerken zit in je DNA; je werkt zij aan zij met een divers team, waaronder projectmanagers, project engineers en andere experts, om kennis te delen en samen te bouwen aan innovatieve oplossingen voor de zorgsector.

 

Wat heb je nodig?

Ben jij de System Engineer die we zoeken? We zoeken iemand met:

 • Een hbo-diploma in een technische richting, bijvoorbeeld een bachelor IT of Informatica.
 • 1 tot 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met het integreren van medische apparatuur (zoals HL7, OAP), Hospital Information Systems (EPD, HIX) of gebruikersbeheer (LDAP, Active Directory).
 • Kennis van Windows serveromgevingen, VM-oplossingen en SQL-databases.
 • Vaardigheid met softwaretools, om effectief deel te nemen aan het Operations-proces.
 • Inzicht in ICT-architecturen, waardoor je snel het overzicht behoudt, zelfs bij verschillende klanten.
 • Ervaring met het maken en begrijpen van high- en low-level designs.
 • Begrip van organisatiestructuren, met het vermogen om een end-to-end overzicht te behouden van het zorgproces dat wordt ondersteund door onze hardware- en softwareoplossingen.
 • Een sterke, stressbestendige persoonlijkheid die besluitvaardig is en zich niet snel uit het veld laat slaan.
 • Een zelfstandige en communicatieve werkhouding, waarbij je de leiding neemt en graag samenwerkt.
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Aangezien Ascom een wereldwijd portfolio heeft, is regelmatige communicatie in het Engels vereist.

 

WIJ geven JOU graag…

We bieden meer dan alleen een baan bij Ascom, we bieden een carrière met goede voorwaarden:

 • Hybride werkomgeving; je wisselt werken in ons prachtige kantoor af met thuiswerken.
 • Professionele ontwikkeling met ons internationale Learning & Development team naast lokale opleidingsmogelijkheden.
 • De kans om met verschillende teams over de hele wereld te werken en ook de kans om aan projecten in andere landen te werken.
 • Doorgroeimogelijkheden om jouw loopbaan verder vorm te geven.
 • Werken met moderne medische technologie van hoogwaardige kwaliteit.
 • Het zicht op een vast dienstverband binnen ons prachtige bedrijf.
 • 25 vakantiedagen plus 13 ATV dagen, bij een fulltime dienstverband.
 • Een auto van de zaak, die altijd voor je klaar staat. Wij rijden in personenauto’s waarbij je de keuze hebt om deze ook privé te gebruiken.

 

Spreekt deze vacature je aan, maar ben je een starter? Check dan onze andere vacature: Project Engineer.

Ben je op zoek naar een bredere rol waar je van begin tot eind verantwoordelijk bent voor de implementatie, kijk dan eens naar onze andere vacature Project System Engineer.

 

Ascom is een werkgever die zich inzet voor gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie. We verwelkomen sollicitanten van alle achtergronden en discrimineren niet op basis van ras, kleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, nationaliteit, leeftijd, burgerlijke staat, handicap of enige andere beschermde status. Wij geloven dat een diverse personeelsbezetting ons team versterkt, innovatie stimuleert en onze werkomgeving verrijkt. Sluit je aan bij ons in het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen wordt gewaardeerd en gelijke kansen heeft om te slagen.

 

Takaisin hakutuloksiin Hae työpaikkaa