Historien bakom Ascom Myco

Mer tid för varje patient

Historien bakom Ascom Myco är mycket enkel. I vår dialog med sjuksköterskor mötte vi alltid samma önskan: att få ett verktyg som gjorde att de kunde ägna mer tid åt patienterna. De berättade att deras krav var:

  • Möjlighet att ta emot meddelande och patientinformation direkt i en personlig mobil enhet.
  • Kunna utföra arbetsuppgifter utan avbrott, i synnerhet när det visade sig att en kollega redan hade svarat på anropet.
  • Få en arbetsplats där informationen kommer till personalen, inte tvärtom. En arbetsplats där den tid som går åt till att söka information i stället skulle kunna ägnas åt patienterna.

R&D i verkligheten

Vi tog oss an uppgiften, med stöd från IKT-experter och sjukhuschefer. Men det mesta av tiden tillbringade vi ute bland sjukvårdspersonal och patienter. Vi tillbringade många hundra timmar med att ”skugga” sjuksköterskor och läkare. Vi följde dem tätt i hälarna och upplevde deras verklighet på nära håll. Vi lärde oss mycket - och vi använde allt i Ascom Myco.

Ascom Myco kombinerar flera funktioner i en robust och ergonomisk handenhet. Den är en Android-smartphone som är specialkonstruerad för sjukvården. Men den är också en central hubb för Ascom Healthcare Platform. Det innebär, att användarna kan ta emot och hantera meddelanden från medicinteknisk utrustning, patientkallelse, kliniska data, upppgifter med mera på deras Myco, oavsett var de befinner sig. Den stödjer dessutom det växande antalet appar till sjukvårdssektorn. Och nu, med den andra generationen Ascom Myco 2, får användarna tillgång till tiotusentals appar via Google Play. 

Sjukvårdens stöttepelare

Sjuksköterskorna är sjukvårdens stöttepelare. De förtjänar de bästa verktygen till att utföra deras arbete. Med Ascom Myco är patientinformationen äntligen lika mobil som den personal som behöver den. Personalen kan nu få tillgång till information, uppdatera, dela, utbyta och hantera information – i  en enda mobil enhet. Det är en teknisk innovation bokstavligen. Och ett bra exempel på hur IKT kan bidra till en hållbar framtid för hälso- och sjukvården.

Ascom Myco – avänds av sjuksköterskor över hela världen.

 

Kom med bakom kulisserna och hör om utvecklingen av Ascom Myco.

Specifika funktioner och egenskaper hos Ascom Myco 2 kan kräva att ytterligare Ascom-produkter installeras. 
Tillgänglighet, konfiguration och tekniska specifikationer för Ascoms produkter kan variera mellan olika länder. Närmaste Ascomrepresentant kan ge mer information.